Curriculum VitaeFilmekInstallációkKiállításokBibliográfiaHírekKapcsolat

Keresés

English

Hírek

Forgács-retrospektiv Brazíliában

A Brazil Kulturális Minisztérium és a Centro Cultural Banco do Brasil 2012 január 31-vel kezdődően 17 alkotást felvonultató retrospektív programmal mutatja be Forgács Péter munkásságát Brazíliavárosban, majd Rióban és Sao Paulóban.

-----------------------------

 http://vimeo.com/35382830


„Mostra Péter Forgács: Arquitetura da Memória”, azaz „Az emlékezet építészete” címmel kezdődik a hétvégén Brazíliavárosban retrospektív vetítéssorozat Forgács Péter munkáiból. A Brazil Kulturális Minisztérium és a Centro Cultural Banco do Brasil szervezte program keretében a brazil fővárost követően Rióban és Sao Paulóban is műsorra tűzik a 17 mozgóképből álló válogatást, mely átfogó képet nyújt a világhírű magyar filmrendező és médiaművész munkásságából. A Centro Cultural Banco do Brasil a három brazil megapoliszban működő központjai a világ leglátogatottabb múzeumai közé tartoznak.

 

 PÉTER FORGÁCS: ARQUITETURA DA MEMÓRIA CCBB 2012 Forgács retrospective in Brazil Sao Paulo, Rio, Brasilia http://vimeo.com/352765523

http://vimeo.com/35276553

Cinema's Alchemist: The Films of Peter Forgacs A mozi alkimista - Forgács Péter filmjei - Minnesota Univ. Press.

2011-07-21

Cinema’s Alchemist offers a sustained exploration of the imagination and skill with which Forgács reshapes such film footage, originally intended for private and personal viewing, into extraordinary films dedicated to remembering the past in ways that matter for our future. Contributors: Whitney Davis, László F. Földényi, Marsha Kinder, Tamás Korányi; Scott MacDonald, Tyrus Miller,  Roger Odin,  Catherine Portuges, Michael S. Roth, Kaja Silverman,  Ernst van Alphen,  Malin Wahlberg.   Editors: Bill Nichols & Michael Renov.

Német Egység a Balatonnál média installáció kiállítás

2010-11-02
Balatonfüred, Vaszary Villa, 2011 június 26.-ig

Cottbus Filmfesztivál, Németország. November 11.-ig
Berliner Platz, Cottbus
Festivalzentrum Stadthalle 


Berlinben

premier a Collegium Hungaricum Berlin galériájában

 2009 november 16 -2010 január 18.

Nyolc sors - és a "titkos" STASI szoba mint egy 300 perces sétálós mozi. Amikor a Németség háború utáni drámájáról gondolkodunk (az 1961 és 89 közötti időkről) nem feledkezhetunk meg az NDK alapitásának évében kiadott Orwell könyvérôl, az "1984"-ről, amiben megrajzolja a szovjetizált Anglia totális kontroll kisérletét, amely valóságban a Szovjet Birodalom minden szegletére - bár különböző mértékben - jellemző volt. A "NDK-polgártárs", a "NSZK-polgár", a "Magyar gulyás kommunizmus" vendéglátós erényei és a "Stasi kémek" négy szereplős drámájában tudjuk ki kicsoda. Mindeközben az évről évre várt Balaton parti ellazulás is a privát- és a nyilvános történelem feszültségének gazdag emberi tájképévé vált.

 Alkotók     Forgács Péter - Hámos Gusztáv


http://mult-kor.hu/20091103_nemet_egyseg_a_balatonnal
-
Vissza
Tovább